17 sep. 2009

Vegetarisk curry (1 p/portion)



160 kcal per portion
Tillagningstid 45 min
Kan frysas
4 portioner

Recept:
2 gula lökar, tunt skivade
2 tsk olja
4 vitlöksklyftor, pressade
2,5 cm färsk ingefära, skalad och finhackad
1 liten röd chilifrukt, urkärnad och hackad
(kan uteslutas)
1/2 tsk spiskumminfrön, krossade
1 tsk korianderfrön, krossade
1 msk garam masala
200 g potatis, skalade och skurna i bitar
4 medelstora morötter, skalade och skurna i bitar
1 litet blomkålshuvud, delat i buketter
1 burk krossade tomater, ca 400 g
3 dl grönsaksbuljong
200 g haricots verts, skurna i bitar
1 1/2 dl lättyoghurt naturell
salt och nymald svartpeppar


Gör så här:
1.Fräs löken mjuk i oljan i en kastrull på svag värme. Blanda i vitlök,
ingefära, chili och kryddor och fräs ett par minuter till.
2.Lägg i potatis, morötter, blomkål och tomater. Späd med buljongen
och låt koka på svag värme under lock 12-15 min. Lägg i bönorna och
koka 5 min till.
3.Dra kastrullen från värmen, smaksätt med salt och peppar och blanda
i yoghurt (eller servera den till)


Inga kommentarer: