17 sep. 2009

Potatiskaka med räkröra


4 portioner/ 4,5 points/portion
8-10 råskalade potatisar, 2 schalottenlökar, 2 tsk margarin, salt, peppar, 4 tsk riven parmesanost

Räkröra: 4 dl skalade räkor, 1/2 dl kesella lätt, 1/2 dk gräddfil, 1/2 dl lättfil, 1 msk chilisås, 2 msk klippt dill

Servering: 3 msk svart stenbitsrom, lättkokta sockerärter, 4 citronklyftor, dillkvistar

Gör så här:

Riv potatis och lök ganska fint, men inte mosigt. Blanda om. Hetta upp hälften av fettet i en fettsnål panna. Bred ut och packa strimlorna i pannan, salt och peppra lätt mellan varven. Lägg på lock och stek på medelstarkvärme i 10-12 minuter. Vänd upp hela kakan på locket. Lägg i och hetta upp resten av fettet och låt kakan glida ner så att även andra sidan steks. Strö på parmesanosten, lägg på locket och stek tills potatisstrimlorna känns mjuka. Blanda en god röra av räkor, kesella, gräddfil, filmjölk, chilisås och dill. Dela den varma kakan i 4 lika stora bitar. Servera dem med en rejäl klick räkröra på eller vid sidan om varje. Lägg en klick stenbitsrom mitt på. Lägg till även sockerärter, citronklyftor och dillkvistar.

Inga kommentarer: