17 sep. 2009

Grönsakspaj


4 portioner
6points per portion
Ingredienser
Pajdeg:
2 msk flytande margarin
3 msk keso
1 dl grahamsmjöl
1 ½ dl vetemjöl
Fyllning:
250 g broccolibuketter
½ purjolök i strimlor
3 ägg
2 dl lättmjölk
Salt och peppar
3 tomater i skovor
1 dl riven ost (max 17%)
Blanda margarin och keso med de båda mjölsorterna. Tryck i hop degen till en boll och låt den vila kallt i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200grader.
Kavla ut degen och klä en pajform, (23cm i daimeter). Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Koka broccoli och purjolök mjuka i lite lättsaltat vatten. Låt rinna av.
Vispa samman ägg och mjölk med lite salt och peppar.
Lägg broccoli och purjolök i pajskalet och häll över äggblandningen. Lägg en krans av tomatskivor och strö över riven ost.
Grädda i 30 minuter. Går utmärkt att frysa

Inga kommentarer: