150 gr margarin
5 dl mjölk
50 g jäst eller en påse torrjäst
2 påsar saffran (1g)
1/2 burk kesella
1 1/2 dl vit sirap
1 ägg + 1 ägg till pensling
1/2 tsk salt
1,9 l vetemjöl
fyllning:
100 gr margarin
1 dl strösocker
1 1/2 tsk kanel, malen
2 tsk kardemumma, malen
1 påse (50 g ) mandel, skalad, hackad
1) smält margarinet, tillsätt mjölken, värm till 37 gr (torrjäst 40 gr)
2) Rör ner jäst, saffran, kesella, sirap, ägg och salt
3) tillsätt mjöl, spara 1/2 dl till utbaket, arbeta ihopa till en smidig deg
4)Jäs degen under bakduk ca 40 minuter
5) Blanda samtliga ingredienser till fyllningen
6) baka ut degen i 2 längder och skär dem i 35 bitar
7) forma till runda bullar och gör ett hål i varje bulle med mjölat pekfinger
8) fördela fyllningen i hålen
9) Lägg bullarna på bakpapperskläd plåt och låt jäsa ca 25 minuter under bakduk
10) Pensla bullarna med uppvispat ägg.
11) Grädda mitt i ugnen 250 gr 8-9 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar