100 gr rumsvarmt margarin
2 1/4 dl strösocker
2 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse saffran
3 dl filmjölk
Täcke:
200 gr varmt margarin
1 dl råsocker
3 dl vetemjöl
2 msk kanel
1) Smörj och bröa en långpanna
2) rör socker och margarin pösigt
3) tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning
4) Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten
5) tillsätt saffran och filmjölk
6) häll smeten i den smorda formen
7) Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30 minuter
8) Rör samman margarin och råsocker till täcket
9) Blanda i mjöl och kanel
10) Strö det över kakan och grädda ytterligare i 15 minuter
11) låt kakan svalna i formen
12) skär i tre eller fyrkanter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar