22 dec. 2008

Saffranskaka

60 minuter varav 45 minuter i ugnen

100 gr rumsvarmt margarin
2 1/4 dl strösocker
2 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse saffran
3 dl filmjölk


Täcke:
200 gr varmt margarin
1 dl råsocker
3 dl vetemjöl
2 msk kanel


1) Smörj och bröa en långpanna

2) rör socker och margarin pösigt

3) tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning

4) Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten

5) tillsätt saffran och filmjölk

6) häll smeten i den smorda formen

7) Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30 minuter


8) Rör samman margarin och råsocker till täcket

9) Blanda i mjöl och kanel

10) Strö det över kakan och grädda ytterligare i 15 minuter

11) låt kakan svalna i formen

12) skär i tre eller fyrkanter

Inga kommentarer: