
200 g sötmandel
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 citron, det rivna skalet
6 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla och skala mandeln.
Rosta den på en plåt med bakplåtspapper i ugnen ca 5 min.
Låt svalna.Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt vitt och poröst.
Rör ner det rivna citronskalet och den rostade mandeln.
Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta över mandelsmeten.
Arbeta ihop till en deg. Stjälp ut degen på väl mjölat bakbord. Dela den i 3 delar.
Rulla ut till 3 längder, lika långa som plåten.
Baka på bakplåtspapperklädd plåt mitt i ugnen i ca 20-25 minuter tills ytan är ljusbrun. Skär genast längderna med en vass kniv i 1 cm breda bitar. låt svalna.
rosta lite i ugn, bägge sidor
pensla smält choklad över halva
Förvara mandelbiscottin i burk med tättslutande lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar