10 nov. 2008

Godaste bönsoppan

Bästa soppan i höstmörkret. massor av chili gör att du håller värmen.

Soppan:
400-450 g torkade kidneybönor
1-2 vitlökslyftor
15-20 st små torkade chilifrukter
häll vatten upp till handtaget i en stor pastakastrull typ ikeas
koka allt i 1,5 - 2 timmar

Ris:
värm lite olivolja i stekpanna
ös i det torra riset
stek riset under ständig omrörning tills det är gyllenbrunt, luktar lite popcorn
Häll på vatten (2-3 dl), lår koka in

Per skål:
1/2 pressad citron
1/4-1/2 hackad rödlök
1/3 paket fetaost
3/4 dl ris

Servera:

Lägg riset över skålingredienserna
Skopa upp 2 skopor bönsoppa ovanpå
Rör om och njut


Tack Anna!

Inga kommentarer: