ca 20-25 st
1 kanelstång
1 tsk kardemummakärnor
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung
350 g mjölkchoklad
Hackad flagad mandel
1) krossa kanelstången och kardemummafröna i en mortel ganska fint
2) koka upp grädden och honungen, låt det svalna i 15 minuter
3) Hacka 200 gram av chokladen fint och lägg i en bunke
4) koka upp grddblandningen igen och sila sedan ner den över chokladen.
5) Rör om i chokladen till den har smält och blivit en slät smet, låt den svalna och sedan kallna i kylskåpet
6) När den är ordentligt kall så forma små kulor av tryffeln med ett kuljärn eller med två teskedar.
7) smält sedab resten av chokladen i microugn eller i vattenbad
8) Doppa varje kula i den smälta chokladen och sprid lite av de hackade mandelflanen ovanpå tryffeln.
9) förvara i kylskåp
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar