22 dec. 2008

Kaneltryffel med kardemumma

Kaneltryffel med kardemumma är en godsak som passar väldigt bra till jul då den goda kanelsmaken verkligen framhävs. Ganska enkelt att göra och alla vänner och släkt som får äta den brukar bli mäkta imponerade. 

ca 20-25 st

1 kanelstång
1 tsk kardemummakärnor
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung
350 g mjölkchoklad
Hackad flagad mandel

1) krossa kanelstången och kardemummafröna i en mortel ganska fint

2) koka upp grädden och honungen, låt det svalna i 15 minuter

3) Hacka 200 gram av chokladen fint och lägg i en bunke

4) koka upp grddblandningen igen och sila sedan ner den över chokladen.

5) Rör om i chokladen till den har smält och blivit en slät smet, låt den svalna och sedan kallna i kylskåpet

6) När den är ordentligt kall så forma små kulor av tryffeln med ett kuljärn eller med två teskedar.

7) smält sedab resten av chokladen i microugn eller i vattenbad

8) Doppa varje kula i den smälta chokladen och sprid lite av de hackade mandelflanen ovanpå tryffeln.

9) förvara i kylskåp

Inga kommentarer: