25 okt. 2008

mördegskakor

Finska Pinnar/ Uppåkra kakor/ Bärkakor



Finska pinnar



Portioner: ca 50 st


Ingredienser:
200 g smör
1 dl socker
5 dl vetemjöl
½ msk vaniljsocker

Till finska pinnar:

1 ägghackad sötmandelpärlsocker

Gör så här:Arbeta snabbt ihop smör, socker, vetemjöl och vaniljsocker till en smidig deg. Rulla ut degen till fingertjocka längder och lägg dem tätt brevid varandra. Pensla längderna med ett uppvispat ägg och strö över en blandning av mandel och pärlsocker.Skär längderna i ca 5 cm långa bitar. Lägg kakorna på en ugnsplåt med bakpapper och grädda i ugnen vid 175° i ca 12 minuter


Till uppåkra kakor/bärkakor
deg enl ovan + sylt/bär/nötter/pärlsocker/penslat ägg
kortare gräddningstid

Inga kommentarer: