16 okt. 2008

Bondkakor


Obs - degen ska ligga i kylskåp gärna minst 2 timmar


Ingredienser
250 g smör

185 g strösocker

30 g mörk sirap

400 g vetemjöl

3 g bakpulver

60 g mandel - rostad och grovhackad


1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Låt smöret bli rumsvarmt.
3. Blanda smör, socker, sirap, mjöl och bakpulver med en elvisp till en fluffig smet.
4. Tillsätt mandeln och blanda. Rulla ut i längder, cirka 4 centimeter i diameter.
5. Ställ i kylen ett tag för att stelna. Skär sedan i cirka 0.5 centimeter tjocka skivor.
6. Lägg på plåt och grädda i 180 grader tills de får fin färg och är knapriga, cirka 6-7 minuter.
7. Lägg på plåt och grädda i 180 grader tills de får fin färg och är knapriga, cirka 6-7 minuter.

Inga kommentarer: